Εφαρμογές Web 2.0: Google Docs - Ίσως η καλύτερη online σουΐτα γραφείου

Το Google Docs είναι μια πολλά υποσχόμενη online σουΐτα γραφείου. Τη βρίσκουμε στο http://docs.google.com και προϋποθέτει την ύπαρξη ή τη δημιουργία gmail λογαριασμού. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου, φύλλα υπολογισμού και δημιουργία παρουσιάσεων διαθέτοντας βασικές δυνατότητες επεξεργασίας. Η λογική είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε έγγραφα, τα οποία θα μπορούμε μετά να τα επεξεργαστούμε, να τα μετατρέψουμε ή να τα τυπώσουμε από οπουδήποτε στον κόσμο, από οποιονδήποτε Η/Υ διαθέτει σύνδεση στο internet.
Όμως τα χαρακτηριστικά του Google Docs δεν σταματούν εδώ. Μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε έγγραφα από τον Η/Υ μας ή το αντίστροφο: να τα κατεβάσουμε τοπικά και μάλιστα μετατρέποντάς τα στο format που μας βολεύει (π.χ. σε .pdf, .txt, .rtf κλπ). Έτσι μπορούμε και να τα τυπώσουμε.
Το πρωτοποριακό όμως χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα τα έγγραφά μας να δουλεύονται και από άλλους. Αν δώσουμε δικαιώματα σε τρίτους (δηλώνοντας τον gmail λογαριασμό τους), μπορούν κι αυτοί να συμμετέχουν ενεργά στην επεξεργασία ενός εγγράφου. Τέλος στο Google Docs οργανώνουμε τα έγγραφά μας σε φακέλους, σαν να βρίσκονται στην Επιφάνεια Εργασίας του Η/Υ μας.
Previous
Next Post »