Ακριβές αντίγραφο δίσκου / συστήματος με το DriveImage XMLΜόλις πήραμε καινούργιο Η/Υ. Εγκαταστήσαμε τα Windows, το Office και ένα σωρό άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Κάναμε και αρκετές ρυθμίσεις έτσι, ώστε το μηχάνημα να δουλεύει όπως το θέλουμε εμείς. Πιστεύουμε ότι μετά από "συντονισμένες" προσπάθειες φέραμε τον υπολογιστή στα μέτρα μας και τώρα ησυχάσαμε! Ή μήπως όχι;
Τα Windows είναι ένα αρκετά δημοφιλές περιβάλλον με πολλά πλεονεκτήματα. Έχει όμως για πολλούς και ένα βασικό μειονέκτημα: όσο περνάει ο καιρός το σύστημα αρχίζει να βαραίνει. Μετά από εγκαταστάσεις προγραμμάτων, ενημερώσεων συστήματος, εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού χωρίς τη θέλησή μας και... την πάροδο του χρόνου, αρχίζουμε να εκνευριζόμαστε γιατί το σύστημα γίνεται όλο και πιο αργό. Για να μη σκεφτούμε και τις περιπτώσεις όταν από ανεπιτυχείς απεγκαταστάσεις προγραμμάτων ή από άλλες ενέργειες προκύπτουν προειδοποιητικά μηνύματα ή μηνύματα σφαλμάτων, ιδίως κατά την εκκίνηση, τα οποία δύσκολα εξαφανίζονται.
Η λύση για μας είναι η λήψη ενός αντιγράφου ολόκληρου του δίσκου συστήματος (του δίσκου, στον οποίο έχουμε εγκαταστήσει τα Windows και τα προγράμματα που μας ενδιαφέρουν), αμέσως μόλις φέρουμε το μηχάνημα στην κατάσταση που μας ικανοποιεί.
Μια εφαρμογή που κάνει κάτι τέτοιο είναι το DriveImageXML. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν για ιδιωτική χρήση και ειδικεύεται με επιτυχία στη δημιουργία ακριβούς αντιγράφου ενός δίσκου. Κατά κάποιο τρόπο "φωτογραφίζει" έναν ολόκληρο δίσκο και δημιουργεί ένα αρχείο με όλα τα περιεχόμενα του δίσκου, το οποίο μπορούμε να αποθηκεύσουμε είτε σε μια διαφορετική κατάτμηση (partition) είτε, για περισσότερη ασφάλεια, σε έναν εξωτερικό δίσκο, σαν αυτούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο με τεράστιες χωρητικότητες. Αφού "σώσουμε" το σύστημά μας με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε εύκολα να το επαναφέρουμε οποιαδήποτε στιγμή, ενώ, αν στο μεταξύ χρειαστούμε κάποιο μεμονωμένο αρχείο, μπορούμε να περιηγηθούμε στο αρχείο-αντίγραφο και να το εντοπίσουμε.
Πραγματικά μια σωτήρια λύση για τα δεδομένα μας. Το κατεβάζουμε από εδώ και ησυχάζουμε!
Previous
Next Post »