Διακοσμήστε τις κούπες με βερνίκια νυχιών και δημιουργήστε εντυπωσιακά αποτελέσματα - decorate mugs with nail colorsΜια πολύ εντυπωσιακή και σχετικά εύκολη ιδέα για να διακοσμήσουμε τις κούπες μας με σχεδόν μηδενικό κόστος.

Τι θα χρειαστούμε:
  • λευκή κούπα (από πορσελάνη, γυαλί ή πηλό), ποτήρι ή πιατάκι
  • μανώ σε χρώματα που σας εκφράζουν (όλο και κάποια θα υπάρχουν στο σπίτι)
  • ένα μπωλ με χλιαρό νερό
  • οδοντογλυφίδα
  • χαρτί κουζίνας

Βήμα 1ο:
Γεμίζουμε το μπωλ με χλιαρό νερό.Βήμα 2ο:
Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από κάθε μανώ. Συνήθως 3-4 είναι αρκετές. Πειραματιστείτε σχετικά και θα βρείτε αυτό που σας εκφράζει με βάση το αποτέλεσμα που θα πάρετε στην πρώτη απόπειρα.
Βήμα 3ο:
Ανακατεύουμε τις σταγόνες των μανώ με την οδοντογλυφίδα, ώστε να πετύχουμε ανάμειξη των χρωμάτων σε όποιον σχηματισμό μάς αρέσει.Βήμα 4ο:
Βυθίζουμε την κούπα πλάγια στο νερό, ώστε το χρώμα να αγκαλιάσει την κούπα και να αποτυπωθεί πάνω της. Προσοχή: δεν πρέπει να μπει νερό/χρώμα στο εσωτερικό της κούπας.Βήμα 5ο:
Αφήνουμε την κούπα να στεγνώσει για αρκετές ώρες (καλύτερα για ένα 24ωρο) πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Δείτε και το παρακάτω πολύ κατατοπιστικό και λεπτομερές βίντεο:Η συγκεκριμένη τεχνική βασίζεται στην ιδιότητα των βερνικιών νυχιών (μανώ) να μη διαλύονται στο νερό, αλλά να μένουν στην επιφάνεια, δημιουργώντας μια χρωματιστή μεμβράνη, η οποία κολλά αυτούσια στην επιφάνεια του αντικειμένου, με την οποία θα έρθει σε επαφή.
Για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα θα πρέπει, όπως αναφέραμε παραπάνω, να αφήσετε τα αντικείμενα να στεγνώσουν αρκετές ώρες, ακόμη κι αν φαίνονται στεγνά. Θα συνιστούσαμε να τα αφήσετε ένα 24ωρο, ώστε να στεγνώσουν καλά τα βερνίκια.
Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και αντέχει στα πλυσίματα στο χέρι. Δεν συνιστάται να πλύνετε αυτά τα σκεύη στο πλυντήριο πιάτων, για να μη φθαρεί το αποτύπωμα.
Να και η δική μας προσπάθεια, με τη βοήθεια των παιδιών:Πηγές υλικού: 1, 2, 3.

Previous
Next Post »