Μαγνητάκια ψυγείου από καπάκια μπύρας - beer caps magnets


Καλοκαίρι, θάλασσα, ταβερνάκι και... η αγαπημένη μας μπυρίτσα! Καθόλου άγνωστη εικόνα για τους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο η μπύρα είναι συνυφασμένη και με πολλές άλλες στιγμές χαλάρωσης.
Πίνουμε μπύρες ελληνικές, για να τιμούμε τον τόπο μας και να ενισχύουμε την οικονομία μας, συχνά όμως επισκεπτόμαστε μέρη που παράγουν τη δική τους μπύρα και θέλουμε να το δούμε λίγο σαν... αναμνηστικό!
Για τους παραπάνω λόγους (και επειδή είναι καλαίσθητο, εύκολο και χρηστικό), θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας μαγνητάκια ψυγείου από καπάκια μπύρας.


Τι θα χρειαστούμε
  • καπάκια από μπουκάλια (ό,τι μας αρέσει ή μας εκφράζει, από όσες έχουμε καταναλώσει εμείς οι ίδιοι ή μας έχουν δώσει φίλοι)
  • πιστόλι θερμόκολλας σιλικόνης με στικς σιλικόνης (ή εναλλακτικά σωληνάριο κόλλας σιλικόνης)
  • μαγνητάκια (συνηθισμένα ή νεοδυμίου, τα οποία είναι ακριβότερα, αλλά πιο δυνατά και πολύ πιο μικρά)


Τα μαγνητάκια μπορούμε να τα βρούμε πολύ οικονομικά σε καταστήματα με χαρτικά και είδη χειροτεχνίας, ωστόσο στο δικό μας σπίτι είναι εύκολο να βρει κανείς αρκετά από παιχνίδια που σπάνε ή "αποσύρονται". Αντί να πετάξουμε, κρατάμε όσα εξαρτήματα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Αυτή την εκδοχή επιλέξαμε να παρουσιάσουμε παρακάτω, για να δείξουμε ότι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος κατασκευής. Στην περίπτωση αυτή πιθανώς να χρειαστούμε και μια τανάλια ή κάτι με το οποίο θα σπάσουμε τα μεγαλύτερου μεγέθους μαγνητάκια σε μικρότερα κομμάτια.Βήμα 1ο:
Παίρνουμε τα καπάκια που μας ενδιαφέρουν και τα γεμίζουμε με κόλλα σιλικόνης. Η κόλλα αρχικά είναι πολύ ρευστή και, αν ρίξουμε εξ αρχής τους μαγνήτες, αυτοί θα βυθιστούν και δεν θα εφαρμόζουν καλά στο ψυγείο ή στην επιφάνεια, για την οποία τους προορίζουμε. περιμένουμε λοιπόν λίγο να αρχίσει η κόλλα να σταθεροποιείται.

Βήμα 2ο:
Σπάζουμε τα μαγνητάκια στο επιθυμητό μέγεθος ανάλογα και με τα καπάκια που έχουμε. Εδώ θέλει προσοχή, ώστε να μην κόψουμε πολύ μικρά κομμάτια τους μαγνήτες και δεν μπορούν να "σηκώσουν" το βάρος του καπακιού.Βήμα 3ο:
Μόλις η κόλλα σταθεροποιηθεί κάπως (και κρυώσει, αν πρόκειται για θερμόκολλα), τοποθετούμε τα μαγνητάκια.Σε μερικά λεπτά είναι έτοιμα!
Μπορούμε να τα κολλήσουμε στο ψυγείο μας (δίπλα από άλλα αναμνηστικά), σε κάποιον πίνακα ανακοινώσεων/υπενθυμίσεων ή να τα χαρίσουμε σε φίλους και συγγενείς σαν αναμνηστικά από μέρη που έχουμε επισκεφθεί.
Μια ακόμη κατασκευή που μας βοηθά να μειώσουμε με έξυπνο τρόπο τα απορρίμματά μας και να επαναχρησιμοποιήσουμε απλά, καθημερινά υλικά. Μπορούμε να εμπλέξουμε πολύ εύκολα και τα παιδιά, πάντα με την επίβλεψη ενήλικα. Τα μικρότερα παιδιά πρέπει να προσέξουν με την κόλλα (αλλά μπορούμε κάλλιστα να τους αναθέσουμε να "ανακαλύψουν" μαγνητάκια που -υπό διαφορετικές συνθήκες- θα κατέληγαν στα σκουπίδια), ενώ για τα μεγαλύτερα η όλη διαδικασία θα είναι ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι.
Ιδού το δικό μας αποτέλεσμα:Previous
Next Post »