Κοσμήματα από δακτυλίδια αναψυκτικών - Can rings creations


Σήμερα θα δούμε μια πρόταση πιο απαιτητική, αλλά τουλάχιστον πολύ εντυπωσιακή. Δημιουργίες με τα δακτυλίδια από τα κουτάκια των αναψυκτικών. Τα δακτυλίδια αυτά είναι αλουμινένια, που σημαίνει ότι δεν σκουριάζουν, και μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε ένα υλικό, το οποίο αλλιώς θα βρισκόταν στα σκουπίδια (ή, στην καλύτερη περίπτωση, στην ανακύκλωση).

Βήμα 1ο:
Μαζέψτε όσα περισσότερα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών μπορείτε. Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν σ' αυτό. Θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των αναψυκτικών που καταναλώνει μια οικογένεια σε εβδομαδιαία βάση.

Βήμα 2ο:
Κόψτε τα δακτυλίδια που βρίσκονται στο πάνω μέρος κουνώντας τα προσεκτικά πέρα-δώθε. Και σ' αυτό μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια των παιδιών.

Μερικά κουτάκια (όπως π.χ. κάποια από "ενεργειακά ποτά") έχουν χρωματιστά δακτυλίδια, τα οποία μπορούν να δώσουν ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.Βήμα 3ο:
Είναι και το σημαντικότερο. Βρείτε έναν τρόπο να "δέσετε" μεταξύ τους τα δακτυλίδια που έχετε κόψει και να δημιουργήσετε την κατασκευή σας. Σ' αυτό το στάδιο πιθανώς να συναντήσετε διάφορους περιορισμούς, ανάλογα με την εξοικείωσή σας και τη διαθεσιμότητα των υλικών που έχετε. Βοηθούν πάρα πολύ οι μεταλλικοί κρίκοι και ένα μυτοτσίμπιδο για το κλείσιμό τους.

Μια εύκολη λύση για την ένωση είναι τα πλαστικά δεματικά καλωδίων. Όσο πιο μικρά, τόσο πιο κατάλληλα για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Αν κατέχετε το βελονάκι, μπορείτε να πλέξετε "δεσμούς" μεταξύ των δακτυλιδιών με λεπτές ή πιο χοντρές κλωστές (ή κορδονάκια). Βάλτε πολλή φαντασία και τόλμη. Ούτως ή άλλως η πρώτη ύλη, τα δακτυλίδια των αναψυκτικών, είναι πολύ εύκολο να βρεθούν, οπότε μη σας νοιάζει αν δεν ικανοποιηθείτε με τη μια από το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας.Μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων, διακοσμητικών ή χρηστικών:

Σκουλαρίκια

Βραχιόλια

Περιδέραια

Ζώνες ή μπρελόκ

Ακόμα και τσάντες ή ολόκληρες φορεσιές

Καλή επιτυχία!

Εμείς φτιάξαμε με τον μικρό Κωνσταντίνο (4 ετών) ένα βραχιόλι, τους κρίκους του οποίου ενώσαμε με πλαστικά δεματικά καλωδίων.Πηγές υλικού: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Previous
Next Post »