Ευρύχωρη μολυβοθήκη σε δική μας διακόσμηση - DIY pencil caseΜολύβια, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα, ψαλίδια, μαρκαδόροι υπογράμμισης, στυλό… και άλλα πολλά είδη γραφής κατακλύζουν τα σύγχρονα μαθητικά γραφεία και δωμάτια. Μερικές φορές μπερδεύονται, άλλες βρίσκονται σε κουτάκια δύσχρηστα ή μικρά.
Παρακάτω σάς παρουσιάζουμε μια κατασκευή για μολυβοθήκη, η οποία αφ' ενός είναι μεγάλη και βολική, αφ' ετέρου θα έχει το δικό σας στυλ.

Τι θα χρειαστείτε:
  • ένα κουτί από παπούτσια
  • 1-2 σπρέυ με χρώμα της αρεσκείας σας
  • χαρτοταινία (σε περίπτωση που βάλετε παραπάνω από ένα χρώματα)
  • ρολά από χαρτί υγείας (αρκετά, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κουτιού)


Βήμα 1ο:Παίρνουμε το κουτί από τα παπούτσια και το βάφουμε με το σπρέυ. Εμείς πήραμε ένα αρκετά ταλαιπωρημένο κουτί, αυτό που κανονικά θα βάζαμε στην ανακύκλωση. Μόνο που εξωτερικά το συγκεκριμένο έχει ένα φιλμ πλαστικοποίησης, οπότε και για την ανακύκλωση χαρτιού θα ήταν προβληματικό υλικό. Γι' αυτό το προτιμήσαμε. Εσείς μπορείτε να πάρετε ένα κουτί σε καλύτερη κατάσταση, πράγμα που θα σας δώσει και ένα πιο "εμφανίσιμο" αποτέλεσμα.
Βάψτε το κουτί πάνω σε ένα μεγάλο χαρτόνι, ώστε να μη λερώσετε. Προτιμήστε να το κάνετε σε εξωτερικό χώρο, ώστε να αποφύγετε την εισπνοή του χρώματος. Δεν συνιστούμε να κάνετε αυτό το βήμα μαζί με τα παιδιά, για λόγους ασφαλείας.
Βάλαμε στις στενές πλευρές του κουτιού ασημί μεταλλικό χρώμα και στις πιο μακριές χρυσαφί μεταλλικό. Αν σκοπεύετε να βάλετε δύο ή περισσότερα χρώματα, χρησιμοποιήστε χαρτοταινία και χαρτί, ώστε να μην ψεκάζετε στην περιοχή του άλλου χρώματος. Στο παράδειγμά μας χρησιμοποιήσαμε και ένα απλό στένσιλ που ήδη είχαν τα παιδιά.
Σε μια διαφορετική εκδοχή μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να διακοσμήσουν με δικά τους χρώματα και μοτίβα το κουτί. Εκτός των άλλων χρωμάτων, υπάρχουν και μαρκαδόροι που βάφουν με μεταλλικά χρώματα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακρυλικά.

Βήμα 2ο:Βάφουμε με το σπρέυ το πάνω μέρος των ρολών από το χαρτί υγείας, μια και το κουτί μας είναι κάπως ρηχό. Αν το κουτί σας είναι πιο βαθύ ή δεν θέλετε να φαίνονται, μπορείτε να τα κόψετε απλώς πιο κοντά.
Αφού στεγνώσουν τα χρώματα, χωρέστε σε κάθετη διάταξη όσα περισσότερα ρολά μπορείτε μέσα στο κουτί.

Βήμα 3ο:Η μολυβοθήκη μας είναι έτοιμη! Βάλτε στα διάφορα ρολά τα υλικά που θέλετε να έχετε τακτοποιημένα: μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους και ένα σωρό άλλα.
Θα εκπλαγείτε από το πόσα πολλά μπορούν να χωρέσουν!
Το σημαντικότερο είναι ότι μ' αυτόν τον τρόπο είναι τακτοποιημένα και μπορούν να χωριστούν ανά είδη. Είναι πολύ διαφορετικό από το να τα είχαμε απλώς χύμα μέσα στο ίδιο κουτί. Επίσης έτσι επαναχρησιμοποιούμε και μεταμορφώνουμε προσιτά και καθημερινά υλικά.

Καλή επιτυχία!Πηγές: 1, 2.

Previous
Next Post »