Γονικός έλεγχος με το Kids Place


Κρίσιμο θέμα για έναν σύγχρονο γονιό είναι αν θα παραχωρήσει το κινητό του σε κάποιο παιδί ή όχι. Όσοι διαθέτουν smartphones ή tablets γνωρίζουν ότι υπάρχει πλέον ένα μεγάλο πλήθος εφαρμογών για παιδιά με εκπαιδευτικό χαρακτήρα ή απλώς για παιχνίδι και διασκέδαση. Όταν όμως τα παιδιά χρησιμοποιούν το κινητό μας τηλέφωνο, πρέπει να βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση, αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να πραγματοποιήσουν ανεπιθύμητες κλήσεις, να στείλουν μηνύματα, να δουν περιεχόμενο που δεν θέλουμε ή να χρησιμοποιήσουν το internet με επικίνδυνο τρόπο ή επιπλέον κόστος.
Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω (και σε πολλά περισσότερα) λέγεται Kids Place της kiddoware (www.kiddoware.com). Είναι μια εφαρμογή που μας βοηθά στην υλοποίηση του γονικού ελέγχου (parental control).
Δημιουργεί δηλαδή ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο ο γονιός/ενήλικας ορίζει ένα-ένα τα προγράμματα και τις δυνατότητες της συσκευής που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα παιδί, μαζεύοντάς τα σε ένα καλαίσθητο εύχρηστο περιβάλλον και "κλειδώνοντας" τα υπόλοιπα με έναν δικό του κωδικό. Μπορεί επίσης να θέσει χρονικό όριο για τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Έτσι λ.χ. μπορεί να επιτρέψει σε ένα παιδί να παίξει συγκεκριμένα παιχνίδια για ένα τέταρτο και έπειτα η συσκευή να "κλειδώνει" ζητώντας τον κωδικό για να συνεχίσει.

Η άποψή μας: πρόκειται για μια πολύ καλή εφαρμογή που δίκαια έχει αποσπάσει πολλές θετικές αξιολογήσεις, ενώ προφυλάσσει γονείς και παιδιά από ανεπιθύμητες καταστάσεις. Θα συνιστούσαμε σε κάθε γονιό που διαθέτει smartphone να εγκαταστήσει μια αντίστοιχη εφαρμογή και όσον αφορά στον χώρο του android θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ξεχωρίζει για το πλήθος των δυνατοτήτων και την ποιότητά της.
Ενδεικτικές εικόνες:


Μπορείτε να την κατεβάσετε από τον υπολογιστή σας κάνοντας κλικ εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kiddoware.kidsplace


ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

Previous
Next Post »