Τα παιδία παίζει - kidsplay

Η εφαρμογή «Τα παιδία παίζει» του Ιωάννη Βλάχου είναι μια πολύ ευχάριστη εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες με android. Απευθύνεται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού με δραστηριότητες μάθησης (ορθογραφία, αριθμητικές πράξεις, ασκήσεις Αγγλικών, Γαλλικών), αλλά και δραστηριότητες διασκέδασης (ήχοι ζώων, παιχνίδι μνήμης κλπ).
Λατρέψαμε τις ασκήσεις ορθογραφίας και γραμματικής, γιατί δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά με δυσκολία σ' αυτούς τους τομείς να εξασκηθούν παίζοντας.
Εντάσσοντάς την στο περιβάλλον μιας ευρύτερης εφαρμογής "γονικού ελέγχου" (όπως αυτή που παρουσιάζουμε σε άλλη ανάρτηση) εξασφαλίζουμε πως τα παιδιά μας θα ασχοληθούν μ' αυτή χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να "ξεφύγουν" σε ανεπιθύμητες εφαρμογές ή λειτουργίες της συσκευής.

Η άποψή μας: θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη ελληνική πρόταση που θα χαρίσει αρκετές ώρες διασκέδασης αλλά και μάθησης στα παιδιά μας. Ιδιαίτερα η αίσθηση που έχουν ότι παίζουν, ενώ την ίδια στιγμή εξασκούνται σε βασικά σχολικά θέματα, είναι ένα πολύ θετικό σημείο της εφαρμογής.


Ενδεικτικές εικόνες από το περιβάλλον της εφαρμογής:
Βιντεάκι επίδειξης:Μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:


ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:Previous
Next Post »