Μουσικές παραγωγές - music production


Το παιδί σας μαθαίνει να παίζει κάποιο μουσικό όργανο;
Ήρθε η ώρα να δείξει το ταλέντο του!
Ζητήστε του να παίξει κάποιο αγαπημένο του κομμάτι, αφού κάνει κάποιες πρόβες, ώστε να μην κάνει λάθη.

Βήμα 1ο
Ηχογραφήστε με το κινητό το κομμάτι που θα παίξει. Τα σύγχρονα κινητά διαθέτουν επίσης εφαρμογές για κόψιμο-επεξεργασία ηχητικών κομματιών. Αν δεν έχετε υπ’ όψη σας κάτι τέτοιο, ρωτήστε τα μεγαλύτερα παιδιά. Αυτά σίγουρα ξέρουν!

Βήμα 2ο
Μπορείτε να βάλετε το συγκεκριμένο ηχητικό κομμάτι ως ήχο κλήσης στο κινητό σας ή στο κινητό του/της συζύγου σας.

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν βλέποντας ότι η προσπάθειά τους είναι τόσο σημαντική για σας.

-----------------------------------------------------------------------------------

Σε μια εναλλακτική δραστηριότητα:

Βήμα 1ο
Περάστε με κάποιον τρόπο το ηχητικό που μόλις ηχογραφήσατε στον Η/Υ σας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω Bluetooth, καλωδίου σύνδεσης ή της κάρτας μνήμης. Αν δυσκολεύεστε σε κάτι, τα παιδιά μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα!
Στον υπολογιστή, αν θέλετε, μπορείτε να επεξεργαστείτε το ηχητικό (ένα δωρεάν πρόγραμμα γι’ αυτό τον σκοπό είναι το Audacity: http://audacity.sourceforge.net), να εφαρμόσετε κάποια φίλτρα ή να κόψετε συγκεκριμένα σημεία. Μπορείτε όμως να το αφήσετε και ως έχει.

Βήμα 2ο
Εγγράψτε το ηχητικό κομμάτι σε ένα CD. To CD αυτό μπορείτε να το έχετε για να το ακούτε στο αυτοκίνητο, ή να το στείλετε σε ένα προσφιλές πρόσωπο: στον παππού και τη γιαγιά που μένουν σε άλλη πόλη ή ακόμα και στη μακρινή θεία που μένει… στο Σικάγο!

Όλοι θα ενθουσιαστούν από την προσπάθεια του παιδιού και πολύ περισσότερο το ίδιο το παιδί που θα αισθανθεί ότι η προσπάθειά του βρίσκει ανταπόκριση!
Previous
Next Post »