Εντοπισμός μηνυμάτων με μεγάλα συνημμένα στο GmailΤο gmail δίνει χώρο 15 GB για τα email, κάτι που είναι αρκετά μεγάλο για τον μέσο χρήστη. Να θυμίσω ένα παλιό "σλόγκαν", που έλεγε: δεν σβήνεις, απλώς ταξινομείς!
Τι γίνεται όμως όταν το mailbox (κοινώς το ηλεκτρονικό μας γραμματοκιβώτιο) αρχίζει να γεμίζει, κυρίως επειδή διάφοροι μάς στέλνουν μηνύματα με μεγάλα συνημμένα;
Υπάρχει μια λύση για να τα σβήσουμε άμεσα, χωρίς να ψάξουμε για διάφορα πρόσθετα, εκμεταλλευόμενοι τη μηχανή αναζήτησης του gmail.
Πηγαίνουμε λοιπόν στο πεδίο αναζήτησης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:(Η εικόνα αντλήθηκε από το http://www.labnol.org/internet/gmail-size-search/26669/)

και πληκτρολογούμε κάτι σαν το παρακάτω, για να μας βρει τα μηνύματα που έχουν μέγεθος πάνω από συγκεκριμένο μέγεθος:

size: larger_than:20m


Το «20m» σημαίνει 20 ΜΒ. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με όποιον αριθμό επιθυμούμε (μπορούμε βέβαια να γράψουμε και ακριβές μέγεθος μηνύματος, π.χ. να γράψουμε «size:5242880», αριθμός που αντιστοιχεί στα 5 ΜΒ, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, αλλά δεν είναι και τόσο βολικός τρόπος) και έτσι να κάνουμε διάφορες αναζητήσεις, προκειμένου να εντοπίσουμε (και πιθανώς να σβήσουμε) τα μεγάλα μηνύματα που δεν θέλουμε να βρίσκονται στο γραμματοκιβώτιό μας. Κάποια από τα συνημμένα που θέλουμε να διατηρήσουμε, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε τοπικά στον υπολογιστή μας, σε περίπτωση που δεν το έχουμε ήδη κάνει.
Previous
Next Post »