Βιβλίο-ρολόι - book clock


Μια μέρα που κοιτούσα κάποιο ρολόι δίπλα από τη βιβλιοθήκη, σκέφτηκα το εξής: πώς θα ήταν να συνδύαζα αυτά τα δύο, βιβλίο και ρολόι.
Χωρίς να αναζητήσω κάτι σχετικό στο διαδίκτυο, άφησα τη δική μου παρόρμηση να με καθοδηγήσει.

Πήρα ένα ημερολόγιο-προσφορά από κάποια εφημερίδα, το οποίο είχε μείνει τελικά αχρησιμοποίητο (όλο και λιγότεροι κρατούμε πλέον τις σημειώσεις μας με ηλεκτρονικό τρόπο, οπότε δεν το είχα καν ανοίξει). Ήθελα να έχει σκληρό εξώφυλλο. Και τα χρώματά του μού έκαναν.
Παρήγγειλα και έναν αθόρυβο μηχανισμό ρολογιού με χρωματιστούς δείκτες.


Κατόπιν, άνοιξα μια μικρή τρύπα στο μπροστινό εξώφυλλο, εκεί που ήθελα να περάσει ο "λαιμός" του μηχανισμού. Με βάση αυτή την τρύπα σημείωσα τον χώρο που χρειαζόταν στο εσωτερικό ο μηχανισμός. Έκοψα αρκετές σελίδες σ' αυτό το τετράγωνο σχήμα, σε βάθος περίπου του μισού βιβλίου.


Αφού τοποθέτησα τον μηχανισμό, διεύρυνα την τρύπα για τον "λαιμό" με ένα μεγαλύτερο τρυπάνι.


Βίδωσα τον μηχανισμό, έλεγξα ότι ταιριάζει στο κενό που είχα κόψει εσωτερικά και προσάρτησα τόσο τους δείκτες στη μπροστινή μεριά όσο και ένα εξάρτημα για ανάρτηση στην πίσω.


Το βιβλίο-ρολόι ήταν έτοιμο, νομίζω αρκετά καλαίσθητο (λ.χ. ο δευτερολεπτοδείκτης είναι σαν μαργαρίτα) και ήσυχο (λόγω του αθόρυβου μηχανισμού).Αμέσως βρήκε τη θέση του σε ένα ράφι με άλλα βιβλία!
Previous
Next Post »

1 σχόλια:

Click here for σχόλια
Samiamidi
admin
5 Οκτωβρίου 2019 στις 10:43 π.μ. ×

Τέλειο!!!

Congrats bro Samiamidi you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar