Μουσικό ρολόιΜια ξύλινη παιδική κιθάρα (από πολυκατάστημα παιχνιδιών) που μας ήρθε ως δώρο πριν από περίπου τρία χρόνια. Τη χρησιμοποίησαν τα παιδιά, έπαιξαν, χάρηκαν.
Από ένα σημείο και μετά, άρχισε να περιφέρεται σε όλο το σπίτι, να της δίνουν όλο και λιγότερη σημασία. Κατά γενική ομολογία ταλαιπωρημένη από τα παιχνίδια και τη χρήση.
Ήρθε λοιπόν αβίαστα η απόφαση: να πεταχτεί. Κρίμα όμως, γιατί ήταν πολύ χαριτωμένη!
Συνεχώς αναβάλλαμε αυτή την απόφαση, μέχρι που μας ήρθε μια καλύτερη ιδέα: να την κάνουμε ρολόι!
Γι' αυτό παραγγείλαμε από γνωστό κατάστημα ειδών χειροτεχνίας έναν αθόρυβο μηχανισμό ρολογιού με σχετικά μεγάλους δείκτες.
Αφού την καθαρίσαμε και κόψαμε τις χορδές που ήταν ταλαιπωρημένες... ...ανοίξαμε μια τρύπα στο πίσω μέρος (με τρυπάνι και σέγα- θα μπορούσε όμως να γίνει και με ένα πριονάκι χειροτεχνίας), για να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό και να στερεώσουμε τον μηχανισμό του ρολογιού.


Κολλήσαμε τον μηχανισμό από μέσα με κόλλα σιλικόνης, ώστε να εφαρμόσει καλά στην τρύπα του ηχείου της κιθάρας.Τέλος, προσαρμόσαμε τους δείκτες. Το "κατόρθωμα" σ' αυτή την περίπτωση ήταν που χωρέσαμε τον ωροδείκτη και τον λεπτοδείκτη κάτω από τις χορδές, ενώ ο δευτερολεπτοδείκτης μπήκε πάνω από τις χορδές. Έτσι καταφέραμε να κρατήσουμε τις χορδές και να μην τις κόψουμε, πράγμα που θα ήταν πιο βολικό, αλλά όχι τόσο ωραίο.


Αριθμούς σ' αυτή τη φάση δεν βάλαμε, για να είναι η εμφάνιση λίγο πιο "αφαιρετική". Ίσως προσθέσουμε αργότερα.
Με τα παραπάνω καταφέραμε και να μην πετάξουμε την κιθάρα και να τη μετατρέψουμε σε ένα χρηστικό αντικείμενο που στολίζει τον χώρο μας.Previous
Next Post »