Δημιουργία φωτιστικού με σχοινί και vintage λάμπες νήματος


Σ' αυτή την ανάρτηση θα παρουσιάσουμε τη δημιουργία ενός φωτιστικού με σχοινί και λάμπες νήματος led.
Το φωτιστικό που θέλαμε να αντικαταστήσουμε ήταν οκτάφωτο με λάμπες G9, οι οποίες είναι και πιο ακριβές και σε περιορισμένους τύπους και είχαν λιγότερο φωτισμό. Ε, και μια ανανέωση ποτέ δεν βλάπτει!Πήραμε λοιπόν ένα κομμάτι από καδρόνι που βρέθηκε πεταμένο σε παρακείμενο χώρο μετά από οικοδομικές εργασίες.


Αφού το περάσαμε με γυαλόχαρτο, ώστε να γίνει πιο λείο, το περάσαμε με αντιμυκητιακό...


...και τρία χέρια έγχρωμο βερνίκι εμποτισμού. Άρχισε έτσι να παίρνει πιο σκούρο χρώμα.


Η απόχρωση και η ένταση του χρώματος βέβαια εξαρτάται από το γούστο καθενός.
Έπειτα προσαρμόσαμε μια αλυσίδα έγχρωμη και παράλληλα φτιάξαμε τα σχοινιά-καλώδια. Τα συγκεκριμένα σχοινιά έχουν ήδη περασμένα μέσα τους καλώδια. Τοποθετήσαμε επίσης ντουί vintage και συνδέσαμε τα σχοινιά με λεπτότερο διάφανο καλώδιο, που θα έφερνε το ρεύμα από την παροχή.


Με χρήση της αλυσίδας το φωτιστικό κρεμάστηκε από την οροφή, ενώ ως κάλυμμα στο πάνω μέρος χρησιμοποιήσαμε ένα καπάκι από κουτί από μπατονέτες βαμμένο σε αντίστοιχο χρώμα.


Τοποθετήθηκαν επίσης λάμπες led νήματος (filament) Ε27, που συμπληρώνουν το vintage στυλ. Σημειωτέον ότι οι λάμπες αυτού του τύπου υπάρχουν σε πολλά σχήματα και τύπους, με φωτισμό θερμό λευκό, ψυχρό λευκό ή φυσικό λευκό. Με τις τέσσερις συγκεκριμένες λάμπες έχουμε και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και αισθητά περισσότερο φωτισμό στον χώρο που τοποθετήθηκε το φωτιστικό.
(Σημείωση: οι λευκές ταινίες είναι μονωτικές ταινίες, που μπήκαν για να μην ξεφτίσει το σχοινί-καλώδιο, αλλά ξεχάσαμε/βαρεθήκαμε να αφαιρέσουμε μετά. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αφαιρεθούν).

Και από λίγο πιο κοντά:Previous
Next Post »

1 σχόλια:

Click here for σχόλια
Katerina
admin
6 Νοεμβρίου 2019 στις 7:00 π.μ. ×

Και πάλι..... μπράβο! Συνέχισε!

Congrats bro Katerina you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar