Κουτί αποστείρωσης με λάμπα UV Lamp sterilizing box


Τον καιρό του κορονοϊού, όταν πρέπει να αποστειρώνουμε διάφορα συνεχώς, μας φάνηκε ακριβή λύση να αγοράσουμε μια ογκώδη συσκευή, που να χωρά αρκετά πράγματα.

Αντί γι' αυτό, πήραμε ένα κουτί παπουτσιών, παραγγείλαμε μια λάμπα UV με καλώδιο και διακόπτη, προσαρμόσαμε τη λάμπα στο καπάκι του κουτιού (π.χ. με δεματικά καλωδίων- η συγκεκριμένη είχε και ειδικές βάσεις μαζί) και έτσι δημιουργήσαμε ένα κουτί, το οποίο χωρά αρκετά πράγματα (κινητό, κλειδιά, πορτοφόλι κλπ).

Το συγκεκριμένο κουτί έχει μικρές τρύπες στα πλάγια, οπότε φαίνεται αν η λάμπα είναι αναμμένη.

Η συγκεκριμένη λάμπα ήταν από τις λίγες που βρίσκαμε διαδικτυακά σε οικονομική τιμή και η οποία ανέφερε ότι λειτουργεί με μήκος κύματος τα 254.3 nm. Από όσο έχουμε διαβάσει, αυτό το μήκος κύματος είναι το πιο αποτελεσματικό για την εξόντωση βακτηρίων και ιών.Επίσης έχει δικό της διακόπτη on/off, για ευκολότερη χρήση.
Βάζουμε μέσα τα αντικείμενα που θέλουμε, κλείνουμε το καπάκι, πατάμε τον διακόπτη και την αφήνουμε μερικά λεπτά να λειτουργήσει.

Ωστόσο θέλει προσοχή, γιατί όταν λειτουργεί η λάμπα, το φως της δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα μάτια ή το δέρμα μας. Επίσης παράγεται όζον, το οποίο δεν πρέπει να εισπνέουμε.Τη λάμπα τη βρήκαμε εδώ: https://www.banggood.com/Portable-UVC-Ultraviolet-Sterilizer-Lamp-Handheld-Sterilizing-Rod-Household-UV-Disinfection-Stick-Deodorizer-Ozone-Light-Torch-p-1660646.html?p=8Q091015005229201710&custlinkid=1372369 (υπάρχει σε διάφορες εκδόσεις, ανάλογα με την ισχύ που αναζητά κάποιος).

Σημείωση: όποιος ενδιαφέρεται για τη χρήση της, θα πρέπει πρώτα να μελετήσει τις σχετικές εξειδικευμένες οδηγίες και να μην τη χρησιμοποιεί σαν να είναι παιχνίδι. Επίσης, πριν παραγγείλει το προϊόν, πρέπει να μελετήσει τις ιδιότητές του, οι οποίες μπορεί στο μεταξύ να έχουν αλλάξει από αυτό που παραγγείλαμε εμείς.


Newest
Previous
Next Post »